Vývar z vepřových žeber s rýžovými nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

250 g rýžových nudlí Exotic Food
500 g vepřových žeber
1 lžička soli
1 lžička mletého černého pepře
1 cibule rozkrojená na 4 díly
20 g nastrouhaného čerstvého zázvoru
20 g prolisovaného česneku
2 lžičky rostlinného oleje
5 hrnků vody
5 sušených hob Shitake
1 stvol nakrájeného řapíkatého celeru
1 lžíce celého černého pepře
20 g cukru
2 lžíce tmavé sojové omáčky Pearl River Bridge
2 lžíce smažených plátků česneku na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Osolte a opepřete vepřová žebra.

  2. Ve velkém hrnci nejdříve upražte na sucho nakrájenou cibuli, zázvor a česnek do hněda. Upraženou směs vyjměte z hrnce.

  3. Potom v samém hrnci na oleji krátce opečte z obou stran žebra. Přidejte vodu, houby, řapíkatý celer, celý pepř, cukr a upraženou směs.

  4. Přiveďte k varu a duste 2-3 hodiny. Dochuťte tmavou sojovou omáčkou.

  5. Zvlášť si uvařte rýžové nudle (3 minuty), které na závěr vložte do polévky, kterou ozdobte čerstvým řapíkatým celerem a osmaženými kousky česneku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!