Vyšegrádská směs

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky vepřového masa
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lahůdková cibulka
4 žampiony
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1 velké rajče
asi 5 dkg šunky
2 menší kyselé okurky
1 větvičku tymiánu
1/2 kávové lžičky sušeného tymiánu
1 rovná kávová lžička sladké papriky
sůl
vegeta
pepř
l kelímek sladké smetany
trochu oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na obloučky, česnek nasekáme, cibulku, šunku, žampiony, papriky nakrájíme na proužky, rajče na kousky, kyselé okurky na tenká kolečka.

  2. Maso naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme na oleji a odložíme.

  3. Ve výpeku osmažíme cibuli, česnek, lahůdkovou cibulku a žampiony. Vydusíme šťávu.

  4. Přidáme papriky a rajčata a opět vydusíme.

  5. Přidáme šunku, tymián, sladkou papriku a chvilku smažíme.

  6. Zalejeme smetanou, vložíme zpět maso a necháme ještě chvilku dusit. Smetana se tím zahustí. Dochutíme vegetou nebo solí a pepřem. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!