Výpečky z vepřového kolene

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

zadní vepřové koleno
česnek
2 cibule
sůl
mletý pepř
voda (vývar)

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a omyté vepřové koleno vykostíme. Z kosti můžeme uvařit vývar, maso nakrájíme na kostky o velikosti pořádného sousta.

  2. Kostky masa pak smícháme se solí, rozetřeným česnekem, pepřem a drobně krájenou cibulí a necháme přes noc odležet v lednici.

  3. Druhý den maso urovnáme do pekáčku, lehce podlijeme vodou nebo vývarem z kostí a zakryté pečeme asi 2 hodiny při 160-170 °C. Podle potřeby promícháváme a opatrně podléváme, maso by nemělo plavat.

  4. Po 2 hodinách maso odkryjeme a za občasného promíchávání dopečeme při vyšší teplotě dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!