Řízky z mletého masa s cottage sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého vepřového masa
150 g sýru Cottage
plná hrst bílých burizonů
50 ml studeného mléka nebo vody
lžička uzené papriky
lžička pikantní hořčice
sůl
pepř
na obalení vejce a strouhanka (měla jsem panko)
sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme se sýrem, burizony, mlékem, hořčicí a kořením. Pořádně promícháváme, až se vše dokonale spojí. Nejlépe je se směsí párkrát bouchnout o stůl nebo do misky.

  2. Necháme maso odležet minimálně dvě hodiny, klidně přes noc. Poté vytvarujeme placky podobné řízkům a obalíme ve vejcích a strouhance.

  3. Smažíme v rozehřátém sádle pozvolna z obou stran dozlatova. Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s chlebem, hořčicí a okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!