Kuřecí srdíčka na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1000 g kuřecích srdíček
2 cibule
sterilovaná sladkokyselá zelenina
600 ml kuřecího vývaru
1 zakysaná smetana
1,5 PL hořčice
drůbeží vývar
2-3 kuličky celého černého pepře
mletý bobkový list
sůl podle potřeby
2 kuličky jalovce
80 g anglické slaniny
šťáva z citronu
hladká mouka
tymián, oregano

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu pokrájíme na kostičky a vložíme vyškvařit do tlakového hrnce. Přisypeme pokrájené cibule, sušený tymián a oregano.

  2. Z kuřecích srdíček odstraníme tučné části. Srdíčka přepůlíme, dobře propláchneme a vložíme do tlakového hrnce k orestované cibuli a slanině. Zamícháme a necháme pustit šťávu. Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme okapanou naloženou sterilovanou zeleninu a okořeníme. Tlakujeme cca 25 minut. Koření po této době vyjmeme. Zeleninu ponorným mixerem rozmixujeme. Na zahuštění rozkvedláme jednu a půl lžíce hladké mouky se zakysanou smetanou smíchanou se sosem.

  3. Přidáme a zašleháme i hořčici. Vše nalijeme do hlubší nádoby. Necháme ještě probublat cca 12 minut. Ochutíme šťávou z citronu. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!