Vynikající karamelový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g karamelových sušenek Lotus
150 g změklého másla
1,5 lžíce rumu
Krém:
500 g mascarpone (Philadelphia)
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce rumu
100 g cukru krupice
4 lžíce zakysané smetany
2 celá vejce
Poleva:
150 ml smetany ke šlehání
150 g cukru krupice

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtíme najemno, přidáme změklé máslo a rum. Dobře propracujeme. Na dno dortové formy dáme pečící papír, strany formy vytřeme změklým máslem a sušenkový základ důkladně rozmačkáme po celé ploše dna formy. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme10 minut. Potom necháme korpus vychladnout.

  2. Mezitím připravíme krém. Suroviny na krém důkladně vyšleháme a rozprostřeme na korpus. Uhladíme. Opět vložíme do předem vyhřáté trouby na 200°C a pečeme 10 minut. Potom teplotu snížíme na 120°C a pečeme dalších 40 minut. Troubu vypneme a cheesecake necháme v troubě dojít a vychladnout (dvířka necháme částečně otevřená).

  3. Připravíme karamel. Cukr necháme za stálého míchání rozpustit. Opatrně vlijeme horkou smetanu (opatrně, dost to vzpění). Za stálého míchání, při mírné teplotě prohříváme, dokud karamel není krásně hladký. Zčásti vychladlým polijeme cheesecake a necháme vychladnout při pokojové teplotě. Nakonec dáme vychladit do lednice.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!