Vymazlený jablečný štrúdl / závin podle paní Gáborové

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g listového těsta
4 lžíce strouhanky
2 lžíce másla
120 g rozinek
500 g jablek
2 lžíce cukr krupice
2 lžíce skořice
1 žloutek
1 lžíce mléka
1 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si dáme povařit rozinky. Potom ještě do teplých, přecezených rozinek dáme lžíci rumu na pečení a necháme odstát.

  2. Pak si opečeme strouhanku na másle do oříškové barvy a vůně. Jablka nastrouháme ochutíme cukrem a skořicí a promícháme s rozinkami.

  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny, vyválíme, posypeme opečenou strouhankou a jablky. Zabalíme, propícháme vidličkou, aby štrúdl nepraskl a pomažeme žloutkem rozšlehaném ve lžíci mléka.

  4. Pečeme na 200°C dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!