Pusinky

Recepty, Cukroví

Suroviny

2 bílky
140 g cukr krupice
150-200 g mletých vlašských ořechů - podle velikosti bílků

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem ušleháme do husta (šlehat asi 10-15 minut). Vmícháme ořechy, hmotu dáme do zdobícího pytlíku a na plech s pečícím papírem stříkáme maličké pusinky (trochu nabudou).

  2. Pečeme na 100°C, spíše sušíme, záleží jak komu peče trouba. Vychladlé můžeme přilepit k lineckému kolečku krémem a žíhat čokoládou.

  3. Když nemám ořechy, tak dělám i z kokosu - ušlehám bílky s cukrem, vmíchám 100 g kokosu a pak podle toho jestli to je řídké, přidám od oka ještě trochu kokosu.

  4. Nesmí to být moc husté, musí to jít dobře vytlačovat přes zdobící pytlík s větším zdobícím nástavcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!