Perníčky nejlepší

Recepty, Cukroví

Suroviny

40 dkg hladké mouky
14 dkg cukru krupice
50 g másla
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžička sody
2 lžičky perníkového koření
-----
1 žloutek na potření

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí kromě žloutku vypracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 30 minut v lednici uležet. Podsypeme plochu a vyválíme těsto tlusté asi 5 mm.

  2. Vykrajujeme tvary, které dáme na plech s pečícím papírem. Můžeme je ještě něčím ozdobit (hřebíček, badyán, cukrový posyp). Dáme do trouby a pečeme asi 8 minut.

  3. Po 8 minutách vyndáme a potřeme žloutkem (perníčky tak dostanou pěkný lesk). Následně dopečeme ještě asi 2 minuty. Upečené perníčky vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!