Vykostěné pečené vepřové koleno

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 vepřové koleno
nové koření
3 bobkové listy
5 stroužků česneku
2 větší cibule
jalovec
sůl
voda
1 kostka Knorr
alobal

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.

  2. Do pekáčku dáme všechnu cibuli, na ni kůží dolů položíme vykostěné koleno. Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, poté zalijeme vodou. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.

  3. Pečeme asi 1,5 hodiny, maso obrátíme, sundáme alobal a necháme další půl hodiny péct. Podávala jsem s knedlíkem a kedlubnovým zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!