Výborné šlehačkové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

500 g polohrubé mouky
250 g ztuženého tuku (Omegy)
250 ml smetany ke šlehání
hladká mouka (na vál)
moučkový cukr (na obalení)
vanilkový cukr (s moučkovým na obalení)

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme polohrubou mouku, přidáme nastrouhaný ztužený tuk, přilijeme smetanu ke šlehání. Vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme folií a necháme v chladu asi 30 minut odležet.

  2. Pak těsto přeložíme na pomoučený vál, rozválíme ho na plát a vykrojíme z něj formičkou ruzné menší tvary.

  3. Rozložíme je na plech, vložíme do trouby vyhřáté 190°C a upečeme do světle žluté barvy (asi 10-12 min).

  4. Ještě teplé cukroví obalíme v moučko - vanilkovém cukru a necháme vychladnout


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!