Všehochuť z vepřových vnitřností

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

100 g Gazdovské slaniny
300 g vepřových slezinek (3 ks cca 20 cm dlouhé)
200 g vepřových jater
1 větší cibule
2 rajčata
4 větší žampiony
1 kl drceného kmínu
1 pl oleje
1 pl hladké mouky
2 kl sladké mleté papriky
200 ml studené vody
sůl
mletý pepř
snítka libečku na vyvaření
zelená petrželka na ozdobení

Postup přípravy receptu

  1. Maso opláchneme a osušíme. Ze slezinek odstraníme bílou bránici a nakrájíme na šikmé proužky, játra nakrájíme na silnější plátky a ty překrájíme na kostky.

  2. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na drobné kostky. Žampiony sloupneme a nakrájíme na široké plátky. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno.

  3. Slaninu nakrájíme na drobnější kostičky, dáme do hlubšího kastrolu na rozehřátý olej a necháme zrůžovět. Přidáme nakrájené slezinky a játra a necháme zprudka orestovat.

  4. Dále přidáme cibuli, rajčata, libeček a kmín, dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme ve vlastní šťávě 10 minut.

  5. Přisypeme žampiony a dusíme dalších 10 minut. Mezitím si ve vodě rozmícháme hladkou mouku s paprikou, vlijeme do podušené směsi a necháme 5 minut provařit.

  6. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat buď s houskovým knedlíkem nebo s rýží, posypané zelenou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!