Polévka jarní všehochuť

Recepty, Polévky

Suroviny

5 žampionů
1 větší brambora
větší kus řapíkatého celeru
zelená cibulka
50 g tarhoně (lze použít tarhoňu, která nám zbyla od oběda)
5 stroužků česneku
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce oleje
1/2 cibule na zásmažku
majoránka
sůl
pepř
kousek masoxu

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na plátky, řapíkatý celer na kolečka, brambory na kostičky a vše dáme vařit. Osolíme, opepříme a vaříme do změknutí brambor.

  2. Pak přidáme uvařenou tarhoňu, majoránku a polévku zasmažíme.

  3. Provaříme, odstavíme, posypeme hustě zelenou cibulkou a česnekem nasekaným nadrobno. Česnek již nevaříme, aby nestratil na síle. Pokud nemáme tarhoňu, můžeme použít ječné kroupy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!