Bramboračkavšehochuťka

Recepty, Polévky

Suroviny

2 cm široký plátek másla
1 pl oleje
1 velká cibule
500 g lesních hub (václavek,čirůvek a holubinek)
1 kl drceného kmínu
2 středně velké brambory
1 větší mrkev
2 cm široký plátek celeru
2 pl mezi dlaněmi rozemnuté majoránky
sůl
mletý pepř
Na zásmažku:
2 cm široký plátek másla
2 zarovnané pl hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na drobnější kostičky, cibuli nadrobno, hříbky na větší kousky, malé hlavičky můžeme nechat vcelku.

  2. Ve větším hrnci na rozehřátém másle s olejem orestujeme cibuli, přidáme hříbky, drcený kmím a chvilku osmahneme. Přidáme 1 a půl litru vařící vody, zbývající zeleninu, sůl a na slabém plameni pod pokličkou vaříme 10 minut.

  3. Mezitím si v kastrůlku na rozehřátém másle společně s moukou umícháme do zlaté barvy zásmažku, kterou přidáme do vařící se polévky a ještě cca 15minut za občasného zamíchání ode dna necháme provářet.

  4. V závěru přidáme majoránku, dle potřeby dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!