Vše v jedné pánvi: kuře s cizrnou a rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

350 g kuřecích stehenních řízků
1 cibule
1 červená paprika
2 stroužky česneku
1 lžíce oleje
300 g brambor
sůl
1 konzerva cizrny
1 konzerva rajčat s bylinkami
2 špetky bazalky
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme brambory. Uvaříme je v osolené vodě (asi 15 minut).

  2. Nakrájíme papriku a maso na proužky. Maso osolíme a opepříme, promícháme, třeba jenom rukama. Pak ho osmahneme na oleji, aby se zatáhlo a mírně i opeklo. Přidáme k němu na půlměsíčky nakrájenou cibuli a vaříme 5 minut, aby změkla.

  3. Přidáme papriku nakrájenou na proužky. Ochutíme solí, pepřem a bazalkou. Vmícháme nakrájené scezené vařené brambory. Přimícháme cizrnu, kterou jsme dobře propláchli a krájená rajčata i se šťávou. Povaříme asi 5 minut na středním plameni.

  4. Zakryjeme a podusíme asi 10 minut, teplotu zmírníme. Občas promícháme.

  5. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!