Voňavé švestky v červeném víně

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g velkých švestek
2 červené cibule
olivový olej
250 ml červeného vína
80 ml červeného vinného octa
60 g třtinového cukru (ideálně použijte muscovado)
1 kousek skořicové kůry
2 hvězdičky badyánu
3 hřebíčky
5 kuliček pepře
2 zrnka kardamonu
1/2 lžičky soli
špetka chilli vloček ale nejsou podmínkou

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji lehce osmažte cibuli nakrájenou na tenké nudličky.

  2. K opečené cibuli přidejte vypeckované švestky rozdělené na polovinu.

  3. Vše zasypte cukrem a nechte ho minutu karamelizovat.

  4. Poté švestky zalijte vínem a octem a přidejte koření.

  5. Celou směs vařte přibližně 10 minut, nesmíte je úplně rozvařit na kaši.

  6. Hotovou omáčku můžete podávat teplou i studenou. Pokud ji dáte do vzduchotěsné sklenice, tak vám v lednici vydrží i týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!