Voňavá zelenina s vajíčkem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2 stroužky česneku
5 cm pórku
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 větší mrkev
200 g raného zelí
4 vejce
sojová omáčka Tamari
skořice
kokosový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Veškerou zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky.

  2. V pánvi rozehřejeme kokosový olej a osmahneme na něm česnek a pórek.

  3. Jakmile se česnek rozvoní, přidáme mrkev, sojovou omáčku a cca lžičku skořice. Chvilinku smažíme a nakonec dáme do pánve i ostatní zeleninu.

  4. Osolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a na mírném plameni dusíme asi 10 minut.

  5. Poté sundáme pokličku, necháme vypařit přebytečnou tekutinu a do jídla rozklepneme vajíčka.

  6. Jemně promícháme a ihned odstavíme, aby se vejce lehce srazila, ale zůstala krémová a nevysušená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!