Mrkvový krém s parmezánem a krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

3 větší mrkve
1 cibule
100 g celeru
1 brambor střední
4 lžíce smetany
1 rohlík
sůl a pepř podle chuti
20 g másla
chilli podle chuti
pár kapek citronu
parmezán dle chuti
semínka podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme a připravíme menší hrnec. Vložíme do hrnce máslo a zeleninu na něm orestujeme. Osolíme, opepříme a zalijeme vodou - cca pul litru. Zeleninu vaříme cca 20 minut.

  2. Rohlík nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi, můžeme zakápnout olivovým olejem. Zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem. A dochutíme.

  3. Mrkvový krém naléváme do hlubokého talíře či misky. Dozdobíme smetanou, parmezánem či semínky a krutony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!