Vláčná maková buchta / bábovka s povidly

Recepty, Moučníky

Suroviny

Bábovková nebo dortová forma (22cm):
2 celá vejce
120 g cukru krupice
120 g švestkových povidel
150 g bílého jogurtu
7 lžic oleje
50 g mletého máku
220 g polohrubé mouky
necelý prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem a povidly. Přidáme jogurt a olej, promícháme, přisypeme mák, mouku s kypřidlem a opět dobře promícháme.

  2. Těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova cca 35-40 minut, vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí.

  3. Po vychladnutí můžeme pocukrovat nebo přelít polevou dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!