Višňové řezy s Margot tyčinkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 vejce
150 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
100 ml oleje
1 velký višňový kompot (včetně štávy)
2 lžíce kakaa
300 g polohrubé mouky
2 lžičky sody.
Krém:
2 měkké tvarohy ve vaničce
1 mascarpone
1 vanilkový cukr
moučkový cukr dle chuti - my nemáme moc rádi příliš sladké moučníky, takže nám bohatě stačila 1 polévková lžíce.
Posyp:
strouhaná čokoláda a 1-2 tyčinky Margot, rovněž nastrouhané

Postup přípravy receptu

  1. Kompotované višně vypeckujeme, pokud už nejsou a je lépe je rozpůlit, aby nebyly v těstě velké kousky a lépe se rozprostřely. Celá vejce vyšleháme s oběma cukry do husté pěny. Přidáme olej a kompot i se šťávou. Pak vmícháme mouku prosátou se sodou a kakaem.

  2. Vylijeme na plech vyložený papírem na pečení, lžičkou ještě na plechu upravíme rozmístění višní a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 25-30 minut.

  3. Tvarohy a mascarpone v pokojové teplotě promícháme s cukry a vyšleháme do krému. Natřeme na zchladlý korpus. Posypeme Margotkou a čokoládou a dáme do chladna na 2 hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!