Vinný punč s jablkem

Recepty, Nápoje

Suroviny

250 ml jablečného džusu (100%)
250 ml červeného vína
100 ml rumu
100 ml vody
60 g cukru krupice
4 hřebíčky
1 tyčinka skořice
1 lžíce cukru
2 menší jablka

Postup přípravy receptu

  1. Džus, červené víno, rum, vodu, krupicový cukr, hřebíčky a skořici vložte do hrnce. Pomalu zahřejte pod bod varu, ale nevařte.

  2. Horní okraj skleniček navlhčete vodou a obalte je v cukru. Jablka omyjte, nakrájejte na tenké plátky a vypíchněte jim středy ve tvaru hvězdičky.

  3. Část plátků vložte do sklenic. Z punče vyndejte koření a nápojem zalijte jablka ve sklenici.

  4. Nakonec ze zbylých plátků jablek vykrojte hvězdičky a ozdobte jimi naplněné sklenice. Pak hned servírujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!