Zdravé burgery

Recepty, Mleté maso

Suroviny

360 g mletého hovězího masa
0,5 šálku ovesných vloček
1 vejce
2 střední mrkve
1 střední cibule
2 stroužky česneku
majoránka nebo provensálské koření
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2 cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut.

  2. Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce. Pro obzvlášť vypečenou kůrčičku můžete směs před pečením potřít trochou oleje s kořením, které máte rádi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!