Vinná klobása s cibulovo-hořčičnou omáčkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

600 g vinné klobásy
solamyl
sojová omáčka
Na omáčku:
2 červené cibule
1 KL sojové omáčky
1 KL kremžské hořčice (nebo hrubozrnné)
500 ml vývaru
bylinky (pažitka, libeček, tymián)
solamyl nebo pikant Hraška
40 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Klobásu zatočíme do šneků a zafixujeme špejlí. Potřeme solamylem smíchaným se sojovou omáčkou a poklademe na plech s pečícím papírem do trouby rozehřáté na 170 stupňů. Pečeme dozlatova (můžeme dát péci do trouby i na program gril).

  2. Cibuli pokrájíme na klínky a necháme na másle zesklovatět. Pokrájené bylinky smícháme s vývarem a hořčicí a přidáme k cibuli. Necháme probublat, zahustíme solamylem a povaříme. Omáčku můžeme přidat přímo na plech ke klobáse a zapéci vše na plechu nebo podáváme omáčku zvlášť k masu s novými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!