Vepřové žebírko na bazalce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 6 plátků vepřové kotlety s kostí (žebírko)
- 30 g čerstvé bazalky
- 1 ks cibule
- instantní jíška
- olej
- sůl
- pepř
- masox
Postup Vepřové žebírko na bazalce
Postup přípravy receptu
-
Vepřová žebírka zlehka naklepeme, kraje nařízneme a dostatečně osolíme a opepříme.
Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a žebírka postupně zprudka opečeme z obou stran.
V olejovém výpeku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli do zlata.
Do hrnce vložíme orestované žebírka a výpek s opečenou cibulkou.
Přidáme jednu kostku masoxu a nakrájené celé balení čerstvé bazalky. Dusíme ve vlastní šťávě cca 30 minut.
Maso poté vyjmeme a šťávu lehce zahustíme. instantní světlou jíškou. Dle chuti dosolíme a vložíme zpět hotová žebírka. Jako příloha je vhodná rýže.