Vepřové žebírko na bazalce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřové kotlety s kostí (žebírko)
30 g čerstvé bazalky
1 ks cibule
instantní jíška
olej
sůl
pepř
masox

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová žebírka zlehka naklepeme, kraje nařízneme a dostatečně osolíme a opepříme.

  2. Na pánvičce rozpálíme trochu oleje a žebírka postupně zprudka opečeme z obou stran.

  3. V olejovém výpeku orestujeme na jemno nakrájenou cibuli do zlata.

  4. Do hrnce vložíme orestované žebírka a výpek s opečenou cibulkou.

  5. Přidáme jednu kostku masoxu a nakrájené celé balení čerstvé bazalky. Dusíme ve vlastní šťávě cca 30 minut.

  6. Maso poté vyjmeme a šťávu lehce zahustíme. instantní světlou jíškou. Dle chuti dosolíme a vložíme zpět hotová žebírka. Jako příloha je vhodná rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!