Vepřové závitky na rozmarýnu s jemně nakyslou omáčkou

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

6 plátků vepřového masa (jako na řízky)
1 větší cibule
100 g Nivy
100 g šunky (nebo šunkového salámu)
1 kysaná smetana
1 lžíce hořčice
2 stroužky česneku
plátek másla
1 lžíce hladké mouky (nebo Solamylu)
2 větvičky rozmarýnu
trošku sádla (nebo oleje)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si smícháme hořčici s propasírovaným česnekem, přidáme plátek másla a nasekaný čerstvý rozmarýn. Pak si naklepeme řízky, vnitřek, kde budeme plnit potřeme rozmarýnovou kaší, co jsme si připravili, doprostřed plátku dáme špalík nivy a špalík šunky, zabalíme a sepneme párátkem.

  2. V pánvi si rozpustíme sádlo, na kterém osmahneme ze všech stran závitky, ty pak přendáme do PH a přidáme osmahnutou cibuli kterou nakrájíme nadrobno na výpeku po závitcích.

  3. Zalijeme rozšlehanou kysanou smetanou a tak 300 ml vody ve které rozšleháme mouku nebo solamyl, dáme trochu čerstvě mletého pepře a mírně osolíme - pozor, niva je slaná!

  4. Zapneme na HIGH a necháme vařit v PH 3 hodiny. Můžeme dusit a následně zahustit normálně na sporáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!