Vepřové šneky s máslovou kukuřicí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřových řízků
kvalitní šunka
eidam
Niva
provensálské koření
sůl
máslo
mražená kukuřice

Postup přípravy receptu

  1. Řízky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Posolíme a okořeníme provensálským kořením z obou stran. Potom poklademe plátky šunky, eidamu a kousky nivy. Zamotáme do šneků a spíchneme špejlí.

  2. Dáme do pekáčku, na každého šneka dáme kousek másla a dáme do trouby vyhřáté na 180-200°C.

  3. Až se máslo rozpustí, podlijeme vodou a přikryjeme (když nemáme uzavíratelný pekáček, použijeme alobal) a pečeme asi 45 minut až hodinu.

  4. Na posledních 10 minut odkryjeme, aby nám vznikla kůrčička.

  5. Jako přílohu uděláme máslovou kukuřici: na rozpálenou pánev dáme rozpustit máslo a přidáme zmraženou kukuřici a restujeme do zezlátnutí. Nakonec osolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!