Vepřové plátky dušené v zelí, fazolkách a kořenové zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky (nejlépe z plecka)
1/2 cibule
1 mrkev
1 petržel (menší)
klínek celeru
klínek hlávkového zelí
1/2 skleničky zelených fazolek (sterilovaných)
2 lžíce kečupu (domácího)
1 lžíce hořčice
sůl
pepř
olej
1 lžíce hladké mouky
1 dl vody (na zátěrku)

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, vložíme osolené a opepřené vepřové plátky masa, zprudka opečeme z obou stran.

  2. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na kostičky, zelí na tenké nudličky a zhruba po půl hodině dušení masa zeleninu přidáme do hrnce, dusíme, občas podlijeme vodou, ještě přidáme kečup a hořčici.

  3. K měkkému masu na závěr přidáme zelené fazolky a celý pokrm zahustíme zátěrkou, necháme 15 minut provařit. Podle chuti dosolíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!