Vepřové plátky chutné a osvěžující svou chutí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4-5 plátků vepřové kýty nebo kotlety
2-3 plátky anglické slaniny
3-4 cibule
3 rajčata
1 paprikový lusk
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce sušené hlívy ústřičné
1 lžíce solamylu
400 ml masového vývaru, stačí masox
50 ml 31% smetany, nebo kysané-zase má pokrm jinou chuť
1 lžičku oregana
pepř
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poskládáme na sebe a necháme odpočívat. Zatím si připravíme a omyjeme rajčata, papriku, cibule oloupeme a vše nakrájíme na kolečka.

  2. Na hlubší pánev dáme olej a když je horký osmahneme zprudka po obou stranách plátky a když jsou hotové, vyndáme je na talířek. Na stejný olej nasypeme cibuli s nakrájenou slaninou na proužky, necháme osmahnout dorůžova a pak dáme rajčata, papriku, posypeme oreganem a sušenou hlívou.

  3. Osmahneme, přikryjeme a chvíli dusíme. Ve vývaru si rozmícháme rajčatový protlak, zalijeme zeleninu, promícháme, vrátíme osmažené vepřové plátky a dusíme dál do doby kdy vše změkne (zelenina nesmí být úplně rozvařená).

  4. Dál si ve smetaně rozpustíme solamyl a pokrm zahustíme chvilkovým povařením, můžeme dosolit a pak už můžeme stolovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!