Vepřové plátečky s vejcem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové kýty
2 vejce
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl a pepř podle potřeby
1 lžička sójové omáčky
1 lžička worčestrové omáčky
1/4 lžičky hladké mouky
1 lžička chilli omáčky nebo kečupu
1 lžíce strouhaného tvrdého sýra
50 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Omytou a osušenou kýtu nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi na 1 lžíce oleje opečeme. Opečené plátky vyjmeme a do výpeku dáme mouku, zamícháme a necháme jí zpěnit. Přidáme vodu, sójovou a worcestrovou omáčku, chilli omáčku a chvíli povaříme.

  2. Do provařené šťávy vmícháme nastrouhaný sýr a necháme krátce prohřát. Na druhé lžíci oleje usmažíme volská oka. Podáváme s opečenými brambory a tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!