Vepřové nudličky na divoko s houbovou omáčkou.

Recepty, Omáčky

Suroviny

750 g vepřové kýty (kotleta)
3 PL sádla
sůl
pepř
bobkový list celý
1/2 kl sušený česnek
1/2 kl sladká paprika mletá
1/2 kl rozmarýn
1/2 kl koriandr
1/2 kl nové koření mleté
1/2 kl jalovec
1/2 kl tymián
1/2 kl kurkuma mletá
Suroviny na omáčku:
2 pořádné hrsti hub
1 střední cibuli
90 ml šlehačky
90 ml zakysané smetany
kousek másla
sůl
pepř
zeleninový vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na nudličky a promícháme s předem připravenou směsí koření (veškeré koření musí být rozdrcené), necháme uležet asi hodinu v chladu. Maso důkladně orestujeme na sádle.

  2. Nakrájené houby přidáme na osmaženou cibulku kterou jsme připravili na výpeku z masa a lehce orestujeme, osolíme, opepříme, zalijeme trochou vývarem a za občasného promíchání a pokud je třeba i podlévání necháme asi 20 minut dusit. Nalijeme šlehačku, přivedeme k varu a přidáme trochu zakysané smetany, na závěr dáme kousek másla. Je-li omáčka řídká zahustíme ji jíškou.

  3. Na takto připravenou omáčku dáme nudličky na divoko a podáváme např. s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!