Vepřové na žampionech se smetanovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg krkovičky vepřové
10 dkg žampionů
1 velká lžíce dijonské hořčice
1 velká lžíce papriky
1 malá lžíce kari
sůl
pepř
0,5 l vývaru
1 cibule
3 velké lžíce hladké mouky
1 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme vepřové maso, které nakrájíme na středně velké kostky. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nasekáme na jemno, žampiony nakrájíme asi na 3 mm široké plátky.

  2. V hrnci na oleji nebo sádle osmažíme cibuli. Potom přidáme nakrájené žampiony. Jakmile nám zpění, tak přidáme maso a nesolené ho restujeme, aby se nám krásně zatáhlo. Přidáme koření a podlijeme vývarem.

  3. Vepřové zakryjeme pokličkou a dusíme za občasného míchání. Až je maso měkké, v hrnku ve studené vodě rozmícháme 3 lžíce hladké mouky.

  4. Hrnek s rozmíchanou moukou vlijeme do hrnce, já to vždy naliji přes síto, hned mícháme a necháme povařit. A přidáme smetanu na vaření. Podáváme nejlépe s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!