Vepřové na hrášku (s hříbky)

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 velká konzerva hrášku
1 hrst sušených hříbků
1 středně velká cibule
2 lžíce hladké mouky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
3 kuličky pepře
sůl
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sádla

Postup přípravy receptu

  1. V papiňáku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku a poté i maso nakrájené na kostičky zalité sójovou omáčkou. Podlijeme vodou (podle uvážení tak, aby bylo vše pod vodou), přidáme hrášek, hříbky, koření a sůl a vaříme v tlakovém hrnci 25 minut.

  2. Pak zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě, případně dochutíme a můžeme podávat s vařenými brambory či kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!