Vepřové na celeru a pomerančích

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovice
4 lžíce oleje
1 větší mrkev
1/2 celeru
1 pórek
2 stroužky česneku
1 pomeranč
200 ml bílého vína + vývar podle potřeby
1 PL sójové omáčky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky krkovice naklepeme pěstí, osolíme, opepříme a pokapeme olejem. Dáme na chvíli odležet.

  2. Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, pórek a celer na větší kousky.

  3. Z pomeranče (omytého) ostrouháme kůru a šťávu vymačkáme.

  4. Do většího kastrolu nalijeme zbytek oleje, necháme hodně rozpálit a potom přidáme maso. Opečeme po obou stranách do hněda a přendáme na talíř.

  5. Na olej přihodíme zeleninu, orestujeme, přidáme plátky česneku a vrátíme zpátky maso i se šťávou, kterou pustilo. Podlijeme pomerančovou šťávou, vínem a přidáme sójovou omáčku a nastrouhanou pomerančovou kůru. Přikryté dusíme asi 45 minut, dokud maso nezměkne.

  6. Podle potřeby můžeme podlít trochou vývaru, ve finále by měla vzniknout mírně zahoustlá, zredukovaná šťávička. Podáváme s rýží nebo čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!