Vepřové medailonky s česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřové plecko
5 stroužku česneku
sůl
pepř
olej
bílé víno
Na brambory:
hladká mouka
brambory
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte. Plech vymažte sádlem. Brambory poprašte trochou hl. mouky a v hrnečku si roztopte trochu sádla a polijte tím brambory. Dejte péct. V průběhu pečení brambory otočte a posolte.

  2. Maso umyjte, naklepte, a nakrájejte. Osolte a opepřete. Pánvičku si rozehřejte a vlijte olej. Dejte maso na pánev a z obou stran v rychlosti opečte.

  3. Na toto maso nakrájejte česnek, podlijte bílým vínem, přikrýjte a dejte péct na 180 stupňů asi 20- 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!