Vepřové maso v květákových palačinkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa po 100 g (kýta, kotletka nebo krkovička bez kosti)
sůl
hrubě drcený pepř (měla jsem steakové koření 7 pepřů)
2 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky (trošku plnější)
1 malý květák
200 ml mléka
2 vejce
70 g hladké mouky
25 g Solamylu
sůl
mletý pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák si rozebereme na menší části a předvaříme v osolené vodě. Květák nerozvaříme, musí zůstat pevnější, nastrouháme ho pak na slzičkovém struhadle nebo jemně nasekáme.

  2. V míse si rozšleháme mléko, vejce, hladkou mouku, Solamyl, sůl, pepř a přidáme nastrouhaný nebo nasekaný květák. Kdo nemá Solamyl, tak použije jenom mouku. Hustotu si upravíme podle potřeby, hmota nemá být ani moc řídká, ani tuhá.

  3. Musí se dát lehce rozetřít na pánvi, kde dáme trochu oleje. Usmažíme si 4 spíš hrubší palačinky. Přebytečný tuk z nich můžeme odstranit papírovým ubrouskem.

  4. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka z obou stran na oleji osmahneme, dáme stranou a do výpeku přidáme trošku hladké mouky (1 lžičku), za stálého míchání orestujeme, zalijeme studenou vodou, mícháme až zavaří a maso necháme pod poklicí podusit, až je měkké. Občas otočíme a podle potřeby doléváme vodu.

  5. Na talíř dáme květákovou palačinku, na ni maso, trochu šťávy a přehneme. Jako přílohu jsem měla šťouchané brambory a zelný salát. Maso můžeme taky připravit jako nudličky a přidat třeba nějakou zeleninu. Mouky si přidáme podle toho, kolik chceme mít šťávy, ale nemusí jí být moc.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!