Vepřové kotlety a krkovice pečené v hrubozrnné hořčici, slanině a cibulích

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti
2 silnější vepřové krkovice
3 PL hrubozrnné hořčice
sůl
cayenský pepř
3 větší cibule
150 g zauzené slaniny
olej na naložení
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety i krkovici po stranách nakrojíme a přes folii naklepeme. Osolíme a hustě potřeme hrubozrnnou hořčicí. Posypeme cayenským pepřem a zakápneme olejem. Dáme na noc do ledničky.

  2. Druhý den naložené maso vložíme do pekáčku, posypeme hustě pokrájenou cibulí a pokrájenou slaninou. Podlijeme vývarem z kostí a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů dozlatova. Podléváme výpekem. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!