Vepřové kolínko jedna báseň

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

česnek
sůl
cibule
pivo
francouzská hořčice
vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivem a uděláme z toho kašičku. Všeho dáme přiměřeně. Vepřové kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme.

  2. Následně koleno potřeme rozmíchanou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče. Podestýlku v pekáči uděláme z pěkné vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do rozpálené trouby.

  3. K vepřovému kolenu jedna báseň přikusujeme např. bramborové placičky, ale také je dobrý čerstvý měkký chleb.

  4. Jako vylepšenou přílohu můžeme podávat brambory a zelí. Tyto dvě ingredience můžeme udělat každou extra, ale také je vložit už ze začátku ke kolínku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!