Vepřové droby (srdce, játra) na slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 vepřové srdce
1/2 kg vepřová játra
1 cibule
3/4 litru vývaru z kostí
15 dkg uzené slaniny
vepřové sádlo
hladká mouka
pepř
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Uzený špek nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit do hrnce s trochou vepřového sádla. Přidáme nakrájenou cibuli a společně orestujeme dozlatova.

  2. Srdce a játra nakrájíme na stejné nudličky. Přidáme do hrnce k opražené cibuli se špekem a zprudka orestujeme. Podlijeme vývarem a dusíme, dokud není vše měkké. Asi tak 45 minut.

  3. Na zahuštění rozmícháme trochu hladké mouky ve vodě a vlijeme do hrnce k drobům. Lehce společně provaříme 15 minut.

  4. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!