Vepřová žebírka s pikantním salámem na kysaném zelí

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g rozporcovaných vepřových žebírek
200 g suchého pikantního salámu (nakrájeného nahrubo)
500 g bílého kysaného zelí
1 lžíce sádla
4 bobkové listy
1 lžíce drceného kmínu
200 ml bujónu nebo silného vývaru
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka s kostí nasolíme, okmínujeme a opepříme.

  2. Dno zapékací mísy potřeme sádlem a nasypeme do ní kysané zelí i s nálevem.

  3. Zalijeme vývarem, zasypeme zbylým kmínem a poklademe bobkovými listy a polovinou silných koleček pikantního salámu.

  4. Navrch položíme žebírka, pokladem kolečky zbylého salámu a pečeme zakryté alobalem při 220°C zhruba hodinu.

  5. Potom odkryjeme a dopečeme asi půl hodiny dozlatova.

  6. Každých deset minut potíráme kousky masa roztopeným salámem, aby se dodatečně pikantně ochutily.

  7. Pokud se tekutina rychleji odpařuje, dolijeme ještě trochu vývaru.

  8. Podáváme s knedlíky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!