Vepřová plec v omáčce výrazné chuti

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové plece
2 cibule
3 stroužky česneku
1/2 konzervy loupaných rajčat
2 hrstičky fazolek
2 větší tvrdé a chrupavé kyselé okurky
zeleninový vývar
200 ml husté zakysané smetany
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Plec nakrájíme na menší řízečky které osolíme a mírně naklepeme, cibuli nakrájíme nahrubo, dáme jí smažit do hrnce na olej a až je sklovitá naskládáme i maso, přikryjeme, dusíme a otočíme na druhou stranu.

  2. Nejprve dusíme ve vlastní šťávě, až se nám dost vydusí přidáme rajčata z konzervy, nakrájené fazolky, okurky na půlkolečka a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a dusíme až bude maso měkké.

  3. Zatím si prošleháme v kysané smetaně s trochou vody mouku a vlijeme do omáčky, mícháme a necháme povařit tak 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!