Kuřecí prsty se zeleninou a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 gramů kuřecí sekané (mražená syrová)
3 mrkve
1/2 malého celeru
1 petržel
2 stroužky česneku
150 gramů sýra (použita gouda)
1 vejce
pepř
majoránka
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Mraženou kuřecí sekanou si necháme rozmrznout. V mezičase si uvaříme oloupaný celer, mrkev a petržel (nebo lze si třeba udělat vývar a použít tuto zeleninu z něj).

  2. Měkkou ji rozmixujeme, přidáme k ní vymačkaný česnek, nastrouhaný sýr, vajíčko, mletý pepř a tolik strouhanky, aby nám vzniklo těstíčko jako na karbanátky, může být mírně řidší.

  3. Na prkénko či jinou rovnou pevnější desku dáme potravinovou fólii na ni rozprostřeme masovou hmotu do výšky přibližně dvou centimetrů, přikryjeme ji další fólií a vložíme do mrazáku na hodinu až hodinu a půl (nemělo by to být tuhé až na kost).

  4. Pak cihličku rozkrájíme na prsty, které obalujeme a mírně splácneme (tak o půl centimetru) ve strouhance. Pak už je stačí jen usmažit v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme jen tak nebo s vařeným bramborem či bramborovou kaší.

  5. Doporučuji si zkontrolovat, jestli se nám vybraná deska či prkénko do mrazáku vejde, není nic příjemného po zarovnání zjistit, že vše musíme dělat znovu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!