Smažené závitky - Nem rán

Recepty, Mleté maso

Suroviny

na závitky:
250 g mletého vepřového masa (já měla krkovici)
15 mražených krevet očištěných
2 mrkve
1 kedluben
1 cibule
1/2 pórku
sušené houby jidášovo ucho a shitaake (každá po hrsti)
hrst skleněných nudlí
1 vejce
sůl
pepř
rybí omáčka
rýžový papír
olej na smažení
Na zálivku:
5 polévkových lžic kvalitní rybí omáčky
2 polévkové lžíce cukru
1 polévková lžíce octa
1/2 polévkové lžíce citronové šťávy z 1 citronu
zelené mango
mrkev
česnek nakrájené na tenké plátky
pepř
chilli paprička

Postup přípravy receptu

  1. Krevety nadrobno nakrájíme a smícháme s mletým masem. Mrkev a kedluben nastrouháme, cibuli a pórek pokrájíme najemno a vše smícháme s masovou směsí.

  2. Houby a skleněné nudle, které jsme předtím dali do horké vody na 30 minnut slijeme, a poté též pokrájíme nadrobno a přidáme ke směsi.

  3. Ochutíme solí, pepřem a rybí omáčkou dle chuti (pozor: rybí omáčka je dost slaná).

  4. Vše spojíme 1 vejcem a balíme do rýžového papíru, který namáčíme ve vodě (pár vteřin) s kapkou citronu, ale dají se též namáčet v pivě nebo samotné vodě.

  5. Smažíme dozlatova.

  6. Všechny suroviny na zálivku smícháme dohromady a podáváme se závitky. Nejlepší jsou horké. Ve Vietnamu jsou tradičními přílohami rýžové nudle a ledový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!