Vepřová pečeně

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová pečeně bez kosti
cibule
slanina
šunka
česnek
sůl
pepř
kmín
tekuté koření na maso nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omýt a osušit, slaninu a šunku nakrájet na obdélníčky. Do masa udělat podélné zářezy, cca 1,5 cm hluboké, vzdáleněji od sebe. Do zářezu vložit slaninu a šunku a dále tenké stroužky česneku (nemusí být). Osolit, můžeme i opepřit, přidat koření vhodné na toto maso. Já potírám tekutými kořeními, vytvoří krásnou kůrku. Pokud nemáte tekuté koření, potřít olejem. Ovázat potravinovým provázkem a ideálně nechat v lednici do druhého dne odležet, ale nemusí být.

  2. Maso z jedné a druhé strany zprudka osmažíme na oleji. Mezitím nakrájet cibulku na kostičky. Tu pak vložit do pánvičky po vytažení masa. Pečínku posypat trochu kmínem, přidat cibuli a vložit do trouby vyhřáté na 170 C. Podléváme vlastní šťávou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!