Vepřová panenka s mrkví a žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

200 g vepřové panenky
2 středně velké mrkve
4 menší žampiony
1 lžička másla
1 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
tymián
rozmarýn

Postup přípravy receptu

  1. Panenku nakrájíme na tenší plátky a dlaní je stlačíme. Osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozmarýnem. Maso vložíme do misky, přidáme lžíci olivového oleje a necháme stát cca 1 hodinu.

  2. V nepřilnavé pánvi roztopíme máslo, přidáme panenku, očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a asi 10 minut opékáme, panenku obracíme. Pak přidáme na plátky nakrájené žampiony a ještě asi 5 minut opékáme, až žampiony mírně změknou.

  3. Směs podlijeme troškou vody nebo vývarem a už jen krátce provaříme. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!