Country maso

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600 g vepřového masa (panenka nebo kýta)
600 g žampiony
rajčata
jarní cibulky i s natí (popř paprika porek)
červené fazole ve slaném nálevu
petrželová nať
marináda na maso.

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na libovolně veliké kousky, které naložíme do marinády a dáme do ledničky.

  2. Mezitím si nakrájíme zeleninu na větší kousky a slijeme fazole. Asi po 30 minutách vyndáme maso z lednice, dáme je na pánev a osmažíme s obou stran.

  3. Potom společně maso a zeleninu dáme halabala do vymaštěného pekáčku a podlijeme trochou vody. Dusíme zakryté 20-30 minut, potom odkryjeme a ještě necháme 10 min. dodělat. (Podle potřeby podlijeme). Podáváme s vařeným bramborem, hranolky nebo i rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!