Vepřová panenka s celerovo - mrkvovým pyré

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřovou panenku v celku
1/2 celeru
3 mrkve
1 střední cibulku
smetana na vaření
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Panenku potřeme olejem, osolíme, opepříme a v celku zprudka osmažíme ze všech stran. Snížíme teplotu na nejnižší stupeň, podlijeme trochou vody a podusíme, dokud se nám nevytvořit vlastni šťáva.

  2. Meztim orestujeme na jemno nakrájenou cibulku,zhruba 2 minuty, přidáme na tenké proužky nakrájenou mrkev a celer a necháme restovat spolu s cibulkou další cca 5 minut na nižší stupeň. Pak opět snížíme teplotu a necháme dusit do měkka...

  3. Štávu, která vznikla z panenky, přelijeme do zeleniny, přidáme 4 lžíce smetany pro zjemněni, osolíme, opepříme a na nejnižším stupni necháme ještě podusit pro spojeni chutí.

  4. Panenku nakrájíme na tlustší plátky a vyskládáme na taliře. Zeleninu v panvičce rozmixujeme a polijeme panenku. Podáváme se šťouchanými nebo uvařenými bramborami, které orestujeme zprudka na pánvi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!