Kakaovo-ořechový dort

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
8 vajec
300 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
20 g kakaa
240 g mletých vlašských ořechů
80 g polohrubé mouky
Tmavá náplň:
100 g másla
100 g práškového cukru
100 g hořké čokolády
Světlá náplň:
2 dl mléka
20 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
100 g másla
100 g práškového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Korpus: Žĺtky s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme kakao, orechy, múku a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

  2. Cesto vylejeme do vymastenej tortovej formy a upečieme. Korpus vyberieme a necháme vychladnúť.

  3. Tmavá náplň: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo a cukor vyšľaháme, pridáme rozpustenú čokoládu a prešľaháme.

  4. Biela náplň: v mlieku rozmiešame múku a vanilkový cukor a uvaríme hustú kašičku. Maslo vyšľaháme s cukrom a postupne pridáme vychladnutú kašičku.

  5. Korpus 2x prerežeme (na 3 pláty). Prvý plát natrieme bielou náplňou (trocha necháme na boky), priložíme druhý plát, potrieme tmavou náplňou (trocha necháme na povrch) a zakryjeme tretím plátom.

  6. Boky natrieme bielou náplňou a vrch tmavou náplňou. Celú tortu posypeme mletými orechami. Ozdobíme polovicami orechov, prípadne aj šľahačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!