Vepřová kýta na pivě v římském hrnci

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

vepřová kýta
brambory
2 menší cibule
4 stroužky česneku
2 dcl piva
2 polévkové lžíce hořčice
1 plechovka žampionů (když nejsou čerstvé)
sůl
pepř
gulášové koření

Postup přípravy receptu

  1. Z deci piva, hořčice, soli, pepře, gulášového koření, cibule a česneku si připravíme marinádu. Maso a žampiony si naložíme do marinády cca 30 před pečením.

  2. Do pekáčku dáme nakrájené brambory, navrch uložíme maso i s marinádou a pečeme na 180°C cca 70 minut. Po 45 minutách podlijeme zbylým pivem

  3. Římský hrnec si namočíme cca 45 min před pečením ve studené vodě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!