Kuřecí vývar s tvarohovo-bylinkovými nočky a zeleninou

Recepty, Polévky

Suroviny

1l kuřecího vývaru
čerstvá zelenina:
růžičková kapusta
brokolice
kořenová zelenina
Suroviny na nočky:
1/2 vejce 25g
50 g tuhého tvarohu (z pozlátka)
5 g rozpuštěného másla
25 g najemno nasekané střídky z tmavého pečiv nejlépe z toastového chleba (rozmixované nožovým mixérem)
1 lžíce nasekaných bylinek:
oregano
bazalka
estragon
tymián

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí vývar: kuřecí skelety (4 ks) vložíme do pekáčku, přidáte rozkrojenou cibuli i se slupkou a vložíme do trouby rozpálené na 230 °C.

  2. Pečeme, dokud kostry nezačnou zlátnout. Poté skelety spolu s cibulí přendáme do hrnce, aby pasovaly vedle sebe (šetřete prostorem, protože chceme-li silný vývar, nebude dobré zalívat kostry velkým množstvím vody).

  3. Do hrnce přidáme 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření a asi 10 kuliček pepře. Zalijeme studenou vodou tak, aby byly kostry ponořené a přivedeme k varu. Vývar táhneme těsně na boru varu, nesmí příliš probublávat.

  4. Vaříme alespoň 3 hodiny (u hovězího vaříme déle).

  5. Asi 40 minut před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu 1 střední mrkev, malou petržel, a asi 50g celeru. Zeleninu z vývaru už nepoužívejte!

  6. Zeleninu vcelku vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme. Uvařenou zeleninu ihned zchladíme ve studené vodě. Brokolici nakrájíme na malé růžičky, kořenovou zeleninu na kostičky. Zeleninu vložíme do vývaru a prohřejeme. Dosolíme.

  7. Nočky: suroviny společně propracujeme a necháme 5 minut odležet.

  8. Z těsta vykrajujeme nočky pomocí dvou čajových lžiček, které si máčíme ve vodě.

  9. Nočky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 3 minuty.

  10. Nočky vyjmeme a vložíme do studené vody, aby se zatáhly.

  11. Vyjmeme z vody a vkládáme na talíř.

  12. Zalijeme polévkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!