Vepřová kotleta ve slaninovém těstíčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3-4 vepřové kotlety bez kostí
2 vejce
60 g anglické slaniny
1/2 hrnku podmáslí nebo mléka
1 větší utřený stroužek česneku
5-6 lžic hladké mouky
lžička mleté uzené papriky
lžička hořčice
sůl
pepř
---
strouhanka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zlehka naklepeme a nařízneme okraje. Osolíme a opepříme. Připravíme těstíčko z rozšlehaných vajec, podmáslí, česneku, mouky, hořčice a papriky. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou slaninu.

  2. Maso nejdříve obalíme ve strouhance, přimáčkneme a namočíme do těstíčka. Nemělo by moc stékat. Vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme z obou stran dozlatova.

  3. Hotové odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s bramborovou kaší nebo různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!